Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A dióolaj jót tesz a szív egészségének
  2023-11-22 21:27:13, szerda
 
 



A diót hazánkban is nagyon sokan kedvelik. A dióból nyert dióolaj azonban talán még egészségesebb, és ezt a jó táplálkozási profiljának is köszönhetjük.

A dióolaj többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, beleértve az omega-3 zsírsavat, amely gyulladáscsökkentő hatásáról ismert.

A dióolajban az ALA, azaz alfa-linolénsav is megtalálható, amely szintén remekül képes a gyulladás csökkentésére. A dióolaj nemcsak egészséges zsírsavakban, hanem polifenolokban és fitoszterolokban is bővelkedik.

A dióolaj támogatja a szív- és érrendszer egészségét. Ezt a hatást úgy éri el, hogy csökkenti a szervezetben kialakult gyulladást, illetve védelmet nyújt a magas vérnyomás, a magas trigliceridszint és a magas koleszterinszint ellen is. Az olaj kardioprotektív hatása a benne található polifenoloknak, tokoferoloknak, az ALA-nak, a linolsavnak, illetve az L-argininnek is köszönhető.

A dióolaj tehát gazdag forrása a polifenoloknak, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek, és segítenek a szabad gyökök semlegesítésében és az oxidatív stressz mérséklésében is. Mivel a dióolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása is kiemelkedő, így a kognitív egészséget is védelmezi.

A dióolaj pozitív hatással van a bőr egészségére is, mivel tele van egészséges zsírsavakkal, ily módon nemcsak a bőr külső rétege számára jelent védelmet, hanem a hidratációban is a segítségünkre lehet. Olyan tápanyagokban is bővelkedik, amelyek segítenek kivédeni a gyulladásos bőrbetegségeket, a sejtkárosodásokat, a bőrszárazságot, illetve még a sebgyógyulást is megtámogatják.

A dióolaj védelmet jelenthet a metabolikus szindróma ellen is, ugyanis ha rendszeresen fogyasztjuk, úgy akár a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben is védelmet élvezhetünk. Egyes kutatások ugyanis arra világítottak rá, hogy ez a növényi olaj nagyon hatékony a magas vércukorszint csökkentésében és a vércukorszint szabályozásában.

A dióolajat a szépségápolásban is használhatjuk, többnyire az antioxidáns és a gyulladáscsökkentő hatásai miatt. Az olaj rendszeres használata csökkenti az öregedés jeleit, illetve a finom vonalak és a mélyebb ráncok megjelenését is késleltetheti. A bőr hidratálásában is verhetetlen, csakúgy, mint a rokonai, azaz az olívaolaj, a mandulaolaj vagy a jojobaolaj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: cukorbetegséggel, fitoszterolokban, semlegesítésében, szépségápolásban, trigliceridszint, koleszterinszint, szabályozásában, kardioprotektív, bőrbetegségeket, polifenoloknak, hidratálásában, csökkentésében, tokoferoloknak, polifenolokban, bőrszárazságot, használhatjuk, vércukorszint, csökkentésére, mérséklésében, késleltetheti, sebgyógyulást, segítségünkre, tápanyagokban, megtámogatják, egészségesebb, hidratációban, világítottak, megtalálható, rendelkeznek, táplálkozási, zsírsavakban, zsírsavakkal, megjelenését, rendszeresen, köszönhetjük, többszörösen, diót hazánkban, dióból nyert, dióolaj többszörösen, omega-3 zsírsavat, gyulladás csökkentésére, dióolaj nemcsak, dióolaj támogatja, szervezetben kialakult, magas vérnyomás, magas trigliceridszint, magas koleszterinszint, olaj kardioprotektív, benne található, dióolaj tehát, szabad gyökök, oxidatív stressz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  George Byron - Ahogy itt jár -...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sokan azt tartják  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Egy hatékony szolga  Png férfi  Paul David Tripp Április 20  Neked tudnod kell  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó cicák  Irgalom és ítélet  Nevem  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Soha ne kedvezz...  Png fotel  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes délutánt kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akik bántanak téged  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mindig jusson idő nevetni  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy hatékony szolga  Minden harmadik...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Ne kapaszkodj magasabbra,  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Reggel van  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Kövesd a cowboyt!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png virág  Szép napot kívánok  Neked tudnod kell  Tanuld meg ezt a versemet  Fehér virág  A televizió nem a kultúrát kép...  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Png kutya  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Jó éjszakát  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 20  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Németh László tollából  Erdőn  Örülök, hogy látlak!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
diót hazánkban, dióból nyert, dióolaj többszörösen, omega-3 zsírsavat, gyulladás csökkentésére, dióolaj nemcsak, dióolaj támogatja, szervezetben kialakult, magas vérnyomás, magas trigliceridszint, magas koleszterinszint, olaj kardioprotektív, benne található, dióolaj tehát, szabad gyökök, oxidatív stressz, kognitív egészséget, dióolaj pozitív, segítségünkre lehet, gyulladásos bőrbetegségeket, dióolaj védelmet, metabolikus szindróma, 2-es típusú, növényi olaj, magas vércukorszint, vércukorszint szabályozásában, olaj rendszeres, öregedés jeleit, finom vonalak, mélyebb ráncok, mandulaolaj vagy, cukorbetegséggel, fitoszterolokban, semlegesítésében, szépségápolásban, trigliceridszint, koleszterinszint, szabályozásában, kardioprotektív, bőrbetegségeket, polifenoloknak, hidratálásában, csökkentésében, tokoferoloknak, polifenolokban, bőrszárazságot, használhatjuk, vércukorszint, csökkentésére, mérséklésében, késleltetheti, sebgyógyulást, segítségünkre, tápanyagokban, megtámogatják, egészségesebb, hidratációban, világítottak, megtalálható, rendelkeznek, táplálkozási, zsírsavakban, zsírsavakkal, megjelenését, rendszeresen, köszönhetjük, többszörösen, szervezetben, linolsavnak, antioxidáns, gyulladásos, metabolikus, mandulaolaj, verhetetlen, fogyasztjuk, profiljának, élvezhetünk, egészségére, bővelkedik, használata, rendszeres, egészségét, érrendszer, jojobaolaj, argininnek, gyulladást, dióolajban, kiemelkedő, egészséget, köszönhető, linolénsav, egészséges, telítetlen, vérnyomás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.